Galle

Gyere velem buddha nyomába!

Elménk hozza létre világunkat és abban a helyünket: minden megélt tapasztalat - legyen az boldogság, szomorúság, szenvedés, szépség vagy bármi egyéb - elménkben kap értelmet, ott kel életre. Elménk működésének megértése révén érhetjük el a szabadságot, a boldogságot, az elégedettséget, csak így találhatunk megoldásokat a kihívásokra.
Életünknek az ad értelmet, hogy nap mint nap igyekszünk legjobb tudásunk szerint munkálkodni mások javára. Manapság mégis könnyen megesik, hogy lefoglalnak bennünket az elménkben cikázó gondolatok: aggódunk a jövőnk miatt, a kerítés fölött kukucskálva azt lessük, mije van a szomszédnak, és egyre hosszabb listákat írunk arról, mi mindent kell elintéznünk. Az ilyen gondolkodás falat épít magunk és a belső természetünk között, holott épp az utóbbi ismeri az utunkat, tudja, kik vagyunk, és hol van a helyünk a világban. Le kell rombolnunk ezt a falat, újra meg kell találnunk a kapcsolatot a nyugodt elmével, amely mindig is jelen volt bennünk, hiszen alapvető természetünk része. Csak ezután mehetünk tovább előre, csak ezután dönthetünk arról, hogyan szeretnénk magabiztosan és szabadon élni.
Mindenki képes változtatni az életén, ha sikerül egyensúlyt teremtenie egyrészt az elméjében, másrészt abban, ahogyan gondolatait tettekre váltja. A létezés és a cselekvés egymástól elválaszthatatlan, ezek minduntalan hatnak egymásra. Elménk ad értelmet annak, ami nap mint nap velünk történik, majd ez az értelmezés alakítja azt, amit nap mint nap teszünk, így aztán tudatos tetteinkkel segítünk megteremteni a megfelelő körülményeket saját boldogságunkhoz és mások jólétéhez. Ezért aztán, ha egyszer csak ráébredünk, hogy hétköznapjainkban nem vagyunk boldogok, ne magunkon kívül keressük az okokat, hanem önmagunkban kutassunk megértés után, becsüljük meg mindazt, ami megadatott nekünk, és ne mindig azt nézzük, mi hiányzik még az életünkből. Meg kell értenünk, hogy kizárólag saját magunktól függ, mennyire nyugodt az elménk, senki mástól, és ha ezt elfogadtuk, akkor lassan azt is megérthetjük, hogy mindenki saját maga mestere, saját maga Buddhája, ahogy a buddhista filozófiában mondjuk, és beláthatjuk, hogy képesek vagyunk irányítani az elménket, és így több örömöt találhatunk az életben, jobb irányba haladhatunk, és nagyobb békére lelhetünk. És ha a megvilágosodás messze is van még tőlünk, máris kevésbé érezzük kaotikusnak az életet.
„Az ember feláldozza egészségét azért, hogy pénzt keressen, majd pénzt áldoz arra, hogy vissza­nyerje egészségét, majd annyira aggódik a jövő miatt, hogy képtelen élvezni a jelent, és ezért sem a jelen­ben, sem a jövőben nem él. Ezért aztán úgy él, mintha azt hinné, sosem fog meghalni, és úgy hal meg, hogy sosem élt igazán.”
Könnyű beleesni ebbe a csapdába. A boldogság mindig csak karnyújtásnyira van tőlünk, de amikor megtaláljuk, néha elfelejtjük, mit is kerestünk.

A MEDITÁCIÓ ÉS A JÓGA ÉRZELMI ELŐNYEI

A következetes meditációs gyakorlat növeli a belső gondolatok felismerésének és megértésének képességét, és ennek eredményeképpen növeli az önismeretet. A nagyobb önismeret és a gondolatminták megértése segíthet növelni az együttérzés és a kedvesség érzését. A gyakorlás segíthet abban is, hogy az ember másokkal is közölje gondolatait és érzéseit, ami javíthatja az interperszonális kapcsolatokat.
A meditáció és a jóga gyakorlása jótékony hatással lehet a stressz és a szorongás csökkentésére, az elme és a test ellazítására egyaránt összpontosít. Elősegíti a belső gondolatok megértését, és a jelen pillanatra irányítja a figyelmet.

ALVÁS ÉS ÁLMATLANSÁG

Sokan fordulhatnak a meditációhoz, hogy segítsenek az álmatlanságon vagy az alvásminőség javításán. Sokan tapasztalnak alvászavarokat a nagyfokú stressz és az elalvás előtti kósza gondolatok miatt. A meditáció és a jóga hatékonyan csökkentheti a stressz-szintet, és fizikailag és mentálisan is nyugodtabb állapotot érhet el.

FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS

Bizonyított, hogy a meditáció és a tudatosság gyakorlása megváltoztathat bizonyos agyi struktúrákat és pályákat, ami a fájdalom iránti érzékenység csökkenését eredményezi. A meditáció a fájdalom jobb érzékszervi feldolgozására is edzi az elmét. Egy eredmény azt mutatta, hogy a jógával együtt gyakorolt meditáció csökkentette a fehérvérsejtek gyulladását a szervezetben.

SZÍV EGÉSZSÉG

A meditáció és a jóga számos egészségügyi előnye közül az egyik a szív egészségének javítása. A kutatások szerint a meditáció csökkentheti a pulzusszámot és a vérnyomást is. A vérnyomás és a pulzusszám csökkentése csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának esélyét. Emellett a diagnosztizált magas vérnyomással vagy szívbetegséggel rendelkezők is hasznát vehetik a meditációnak a szív- és érrendszeri egészségük megőrzése érdekében.

IMMUNRENDSZER

A meditáció és a jóga a test immunrendszerének javításával jótékony hatással lehet a fizikai egészségre. A meditációs gyakorlat javíthatja mind az immun-specifikus sejtek, például a T-sejtek, mind a gyulladáscsökkentő fehérjék és antitestek szintjét és működését. Az immunrendszer válaszreakciójának ez a növekedése azt jelenti, hogy a szervezet jobban le tudja küzdeni a fertőzéseket.

EMÉSZTŐRENDSZER

A meditatív gyakorlat jótékonyan hathat azokra, akik emésztési egészségügyi problémákkal küzdenek. A meditáció bizonyítottan segít csökkenteni ezen állapotok egyes tüneteit, beleértve a fáradtságot és a hasi fájdalmat.

Reiki | Usui Shiki Ryoho

A Reiki kezelés természetes öngyógyító rendszerünk aktiválására, a fizikai és az energetikai blokkok feloldására, valamint a harmonikus állapot elősegítésére szolgál. Alapja az univerzális energia csatornázása, mely hatékonyan támogatja ezt a folyamatot. Mellékhatásoktól mentes. A Reiki kezelés során az energia áramoltatása felette áll a világban jelenlévő kettősségnek. Így a Reiki kezelés mindenki számára ajánlható, legfeljebb enyhe tisztulással járó tünetekkel kell számolnunk. A kezelést követően energikusnak, harmonikusnak fogod érezni magad, már az első kezelést követően megtapasztalható a reiki kezelés pozitív hatása. Hitrendszertől függetlenül működik.

Gyere Srí Lankára, közelebb önmagadhoz!

Sárdi Attila (Szönam Tendzin) Buddha ösvényének világi követője, Reiki mester.

1.258.000 Ft helyett most 958.000 Ft

Rejtett költségek nélkül!

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:

Repüljegyet és illetéket. | Körutazást és transzfereket (a program szerint). | 12 éjszaka szállást kétágyas elhelyezéssel.
Teljes panziós ellátást (reggeli, ebéd, vacsora). | Belépőjegyeket. | Helyi idegenvezetést és magyar csoportkísérőt. | Vízumot.
A részvételi díj nem tartalmazza a fakultatív biztosításokat (útlemondási és BBP), igény szerint köthetők!


Jetwing Travel
Bhavana Buddhista Egyesület
Srilankan Airlines
Magyar Srí Lanka-i Baráti Társaság

KÖVESS MINKET!