Colombo
Male
Delhi
Chennai
Mumbai
Trivandrum
Trichy
Bangkok
Singapore
Hongkong
Kuala Lumpur
Kochi
Guangzhou
Tokyo
Bangalore
Peking
Sanghai


Srilankan Hírlevél:
Kína fővárosa. Népességét tekintve, Sanghaj után a második legnagyobb kínai város.
Az ország egyik fő közlekedési csomópontja, minden irányban tucatnyi vasútvonal, közút és autópálya indul ki innen. Itt található a legtöbb nemzetközi légitársaság kínai központja is. Peking elismerten Kína politikai, oktatási és kulturális központja, Kína négy ősi fővárosának egyike. Központja a Tiananmen kapu és tér, illetve az attól északra fekvő Tiltott város, ami a császárok rezidenciája volt. A Tiananmen tértől nyugatra terül el Zhongnanhai városrész, Kína mai legfőbb vezetőinek lakóhelye. Világszínvonalú turista látványosságok a kínai nagy fal Badaling melletti szakasza, a Nyári Palota valamint a Mennyei Béke temploma.

Pekingben alapvetően három fő építészeti stílus jelenik meg. Időben az első a császári Kína tradicionális építészete, amelyet talán a Tiananmen tér (Mennyei Béke Kapuja), Kína egyik szomorú emlékű védjegye, a Tiltott Város és a Mennyek Temploma szemléltet legjobban. Jelen van a "szocreál" építészet, a kocka formájú, alacsony színvonalon elkészített, unalmas épületek. Végül, szinte mindenhol találkozhatunk a legújabbkori építészeti csodákkal - legfőképpen Peking központi pénzügyi körzetében.

A teaházak Peking fontos intézményei. A kínai tea kultúrája rendkívül változatos, és a drágább teafajtáknak valóságos varázserőt tulajdonítanak; ezek a monda szerint rendkívül hatékonyan gyógyítják a beteg szervezetet.