Colombo
Male
Delhi
Chennai
Mumbai
Trivandrum
Trichy
Bangkok
Singapore
Hongkong
Kuala Lumpur
Kochi
Guangzhou
Tokyo
Bangalore
Peking
Sanghai


Srilankan Hírlevél:
Ismertebb nevén Kanton, Kína déli részén helyezkedik el, Hongkongtól 120 km-re, a tengertől pedig 150 kilométernyire fekszik, északra. Dél-Kína egyik kulcsfontosságú kereskedelmi kikötője valamint Kína harmadik legnépesebb metropolisza. Kikötője és kereskedő múltja miatt a "Nyugat kapujaként" is emlegetik. Modern, tiszta és szép város, felhőkarcolók és a történelmi épületek egyaránt meghatározzák a városképet. A lakosok számát 1,6 millióra becsülik.

Kanton gasztronómiája nemzetközi hírű, a világszerte ismert kínai konyha jellemzően innen indult hódító útjára. Legkiválóbb iparágai a selyemszövés és hímzés, pamutszövés és festés, üveg-, papírkészítés, ékszerkészítés, elefántcsont faragás és porcelángyártás. A legfőbb kiviteli cikk a selyem és selyemkelmék.

A város mellett nagy külvárosok terülnek el, ilyenek a Shamian sziget, ahol az európaiak élnek, a folyón túl Honan és Fati. A tutaj városrész, vagyis a tankiak külvárosa, amely 7-8 km hosszúságban a folyón terül el és cölöpökhöz erősített tutajokon áll. Többnyire hajósok és halászok élnek itt. Vannak mulatóhelyként szolgáló, úgynevezett virághajók is.

Kantoni látnivalók:

- Kanton Torony : A város legújabb büszkesége a 600m magas tévé-és kilátótorony, melynek antenna nélküli magassága 454m. - Chen családi templom: 1890-94 között épült családi szentélyként 13ezer négyzetkilométernyi területen, a dél-kínai építészetet tükrözi. Építésére a Dél-Kínában leggyakoribb családnév, a Chen viselői adták össze a pénzt. - Chimelong Resort: magában foglalja a szafaripark, vízipark, krokodilfarm, vidámpark, golfpályák és szállodák fogalmát, mely teljes programot kínál a látogatóknak. - a nyüzsgő Teng Xiao Ping piac - a 17 emeletes Six Banyan Tree pagoda _ Shamian sziget: a 18. század közepén az addig lakatlan homokzátonyból az angolok kezdtek szigetet varázsolni belőle. Az itt megnyílt Starbucks kávézó talán az egyik legszebb lett az amerikai lánc üzletei közül

Jelentős számban találhatók itt buddhista templomok, botanikus kert, kolostorok és természetesen számos múzeumot is meg lehet találni. A nagyváros panorámáját pedig a Gyöngy folyón hajózva szárnyashajóról is megcsodálhatjuk.